Your browser fingerprint:

Punctualitate si confort in fiecare luna

NorMens iti poate ajuta organismul sa functioneze in ritm normal

Afla mai multe


Cum functioneaza NorMens

Reglarea ciclului menstrual si eliminarea sindromului premenstrual cu ajutorul NorMens sunt posibile datorita actiunii combinate a celor doua plante din compozitie: Vitex agnus castus si Maca lepidium. Acestea actioneaza asupra cauzelor dezechilibrelor hormonale ale femeilor, fara a avea efecte secundare.

In functie de intensitatea si complexitatea problemelor de ciclu cu care va confruntati, efectele benefice ale curei cu NorMens se fac resimtite dupa o perioada de minim 3-6 luni de administrare zilnica continua.

NorMens regleaza ciclul menstrual si elimina sindromul premenstrual

Vitex agnus castus

Desi nu este un hormon, Vitex are proprietatea de a actiona asupra hipotalamusului si hipofizei. La randul lor, aceste glande endocrine secreta hormoni sau trimit semnale catre celelalte parti ale corpului pentru a incepe productia de hormoni de reproducere. Mai precis, stimuleaza hormonii implicati in ovulatie si ajuta la restabilirea echilibrului hormonal global.

Dupa cum s-a demonstrat, Vitex agnus castus sprijina productia de progesteron in acord cu nivelul de estrogen si poate fi recomandat ca tratament pentru dezechilibrul ciclului menstrual, in sindromul ovarelor polichistice sau in defectul de faza luteala.

De asemenea, Vitex este recunoscuta ca o planta sigura. Nu sunt cunoscute efecte secundare si poate fi administrata in mod continuu pe o perioada de pana la 18 luni. Beneficiile Vitex cresc in timp, cele maxime fiind atinse, de obicei, dupa cateva luni de utilizare.

Vitex sprijina productia de progesteron

Maca lepidium

Maca este un aliment hranitor pentru sistemul endocrin. Sprijina hipofiza, glandele suprarenale si tiroida, toate aceste glande fiind implicate in echilibrul hormonal. Una dintre principalele actiuni ale Maca este stimularea si hranirea hipotalamusului, cel care care reglementeaza hipofiza si actioneaza ca un tonic pentru sistemul hormonal. Cand hipofiza functioneaza optim, intregul sistem endocrin devine echilibrat deoarece aceasta glanda controleaza secretia de hormoni ale celorlalte glande. La femei, Maca actioneaza prin controlul nivelului de estrogen din organism si poate contribui la cresterea nivelului de progesteron.

De asemenea, Maca ajuta la intarirea organismului, care devine astfel capabil sa reziste mai bine la boala si stres. In plus, Maca este clasificata ca un adaptogen, adica poata fi consumata pentru perioade lungi de timp, in conditii de siguranta, neavand efecte secundare asupra niciunui organ al corpului.

Maca ajuta la refacerea echilibrului hormonal